Annes år

2015 – vårt år

Då är det dags att summera 2015. När man börjar skriva på en sån här sammanfattning känns det som att det borde gå på ett par minuter – inget speciellt har ju hänt. Eller?
När man väl börjar gräva lite i arkiven inser man att det nog har hänt en del. Ganska mycket faktiskt. Helt galet vad vi har fått ihop under ett år ”då det inte hänt så mycket”
Vi börjar med det roligaste – resor och äventyr den här familjen fått ihop under 2015.
Vi gick hårt ut med en underbar vecka i fjällen första veckan i januari.
1
Vi hade det heeeeelt fantastiskt och surar faktiskt lite över att det inte ser ut att bli någon trip till fjällen under 2016…
I maj åkte jag och Fredrik till Mallis och Palma för att fira vår allra första bröllopsdag.
2.png
Till sommaren packade vi såklart husvagnen igen och drog iväg – roadtripen för året gick till Västervik, Öland och Leksand. Vi hade sol och framför allt regn, lyckades bli både tokförkylda och magsjuka men fick ändå ihop fina veckor.
4
img_0213
3
Vi var inte själva i år – i Västervik hade vi med oss vänner som hyrde vagn. På Öland fanns vänner som hyrde hus och så kom mamma o pappa ner med sin kärra och till sist i Leksand hade vi både vänner och M o P med oss. En härlig sommar när vi ser tillbaka på den.
Under höstlovet drog vi på riktigt äventyr – med tåg tog vi oss till först Malmö och sen Köpenhamn. Tivoli, museum, god mat och shopping.
höst 2höst 1
En helt perfekt resa som gav oss blodad tand för resande – och som därför fick oss att boka planerna för 2016 nästan medan årets semester pågick. Vi sålde husvagnen direkt när vi kom hem och tänkte ett tag köpa husbil. De planerna lades dock på is och ett hus i Kroatien bokades för 2 veckor. Vi ska bila dit och hem. Det ska bli SÅ spännande och hela familjen längtar redan.
Under året har vi också fortsatt att fixa och dona med huset – inne är det främst killarnas rum som fått sig en omgång. Dom bytte rum och fick nya temat – Viktor kör på fotboll givetvis och Harry har inte helt otippat superhjältetema.
viktorharry
Även garaget är under renovering men är inte klart för fotografering än så det blir inga bilder därifrån. Inför 2016 är det framsidan som ska få sig en uppfräschning med nya rabatter och sen står vardagsrummet uppe på min to-do-list.
Viktor sparkar boll som aldrig förr och 2015 blev även året då han ställde upp i tiokampen för första gången. Det har gått fina fisken och det bara ramlar in diplom och pokaler.
viktor sport.png
Vår stora kille har även börjat mellanstadiet under året och vi fick gå på ett utvecklingssamtal under hösten som fick mammahjärtat att spricka av stolthet. Nationella prov med alla rätt, extra svåra uppgifter i engelska och en fantastisk kompis. Som kronan på verket fyllde vårt stora hjärta 10 år i sista sekunden på året. Världens bästa Viktor liksom!
viktor 10
Harry har haft en grymt år. Fyllde 4 år i våras, gått på knatteskutt och fått medalj. Bytt till stora storsidan på dagis och haft ett grymt Jake o Piraterna-kalas. Vår lille kille börjar bli stor minsann!
harrys år.png
harry kalas
Både jag och Fredrik har jobbat mycket och det har blivit allt från tjänsteresor till Malaga och Finland samt konferenser och långa kvällar. Jag sprang på indisk julfest och Fredrik avslutade året med att bli årets nymaskinsäljare!!
jobb.png
Mitt på året blev vi en familjemedlem till – Frasse kom!
frasse.png
Det här lilla yrvädret har verkligen gjort familjen komplett – han älskar oss alla mer än något annat och vi honom. Verkar inte ha en enda bild på honom nyklippt dock så det får bli till nästa års summering.
Kom på att jag ju gjorde ett par stora saker till under året också – efter många års velande satte jag sprätt på närmare 40000 kr för att få slippa mina glasögon. Bortsett från att det var HEMSKT och DYRT så är det helt klart bland det bästa jag gjort!
ögon.png
Donerade ett gäng glasögon till Afrika och tillbringade sen ett par veckor med att shoppa solglasögon inför sommaren för brinnande livet. SÅ skönt att SE från man vaknar till man går och lägger sig!
Hann också med att fylla 35 år! Galet vad tiden går. Firade med en rosa middag här hemma med hela huset fyllt med fina vänner. Kärlek!
35
Apropå kalas – har ju såklart hunnit med ett gäng tårtor under hösten. Får in en lagom strid ström av beställningar och älskar precis varenda en av tårtorna som skapats i Annes Tårteria.
tårta 2tårtor 1
Året rundades till slut av med ett långt härligt jullov – inte så mycket snö direkt men massor av familjemys, julhäng, paket, Viktors födelsedag förstås och nyårsfirande. Nu laddar vi upp för 2016 med bokade resor, mål för husrenoveringar, 5-årskalas för Harry och massa annat skoj!
IMG_6259IMG_6255

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: