Sura Hallonremmar

Göra eget segisgodis? Javisst! Det var ju plättlätt!

Det är dock lite tidskrävande på grund av torktid så det gäller att ha lite planering för att ha dessa godsaker klara till lördagsgodiset!

Barnen fullkomligt älskade dessa remmar och det känns grymt att kunna ge dom godis helt utan tillsatser och där du vet exakt vad du haft i.

IMG_6262

Till en plåt sura remmar:

150 g Hallon, frysta (eller andra bär)
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker

1 krm Citronsyra

Gör så här:

Börja med att lägga ett bakplåtspapper på en upp-och-nervänd plåt. (vänd den upp och ner så slipper du kanterna när du ska skära remmarna sen)

Tina bären i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl puré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp puré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.

Nu kommer det trista – låt torka i 2 dygn!

IMG_6260

2 dagar senare skär du kanterna raka och sedan remmar med en pizzaslicer.

Nu kommer vi till garneringen

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Häll socker och citronsyra i en djup tallrik. Dra försiktigt bort en remsa i taget. Se till att dom inte krullar ihop sig för du får aldrig isär dom igen – det är som klister.

IMG_6261

Sockra en rem i taget i tallriken och lägg sedan tillbaka på plåten.
Och nu torkar vi i 1-2 dygn till……..

Sen kommer det roliga – ta en rem i taget och rulla ihop. Lägg i en burk utan lock och förvara svalt.

IMG_6266

Det kan tydligen hända att sockret på remmarna smälter och allt kladdar ihop sig. Det hände inte för mig men jag har googlat mig fram till att det kan bero på att remmarna inte torkat tillräckligt, att dom är för tjocka eller att det varit för varmt eller för fuktigt där dom torkat. Men på det igen bara! Det är värt det! Ungarna äääääälskade dessa!

Finns mängder av recept på nätet – just denna variant kommer från Fridas bakblogg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s