Pyssel och Fix

Stans fetaste dörrkrans

  
Hittade detta perfekta kvällspyssel på nätet någonstans och har sedan dess bara gått och väntat på att priserna på dekorationer skulle rasa. Och idag var det dags – Bauhaus kör redan 50% på allt julpiff så då slog jag till! 

   
För att få till en krans behövs sisådär 40-60 kulor i plast. Blanda gärna olika storlekar så blir kransen tätare. Man behöver också en metallgalge, typ kemtvättsgalge, en avbitare, ståltråd och något tjusigt tyg till rosetten. Jag tog lite bitar jag hade kvar sen Indien-kostymen. 

 
Börja med att ”snurra upp” galgen och forma om den till en ring. Sen är det bara att börja trä på kulor. Man trär på direkt i kulans fäste, inte i tråden man hänger upp den i granen med. 

   
När galgen är proppfull snurrar man ihop fästet till galgen och formar kroken till en ögla. Knyt en stor rosett och sätt fast på kransens ögla med ståltråd och sen är det bara att pimpa dörren med årets fetaste krans! 
 

2 kommentarer

  • Camilla

    Men guuu så fiffigt och enkelt. Det där är sånt som kanske även jag skulle kunna lyckas med 🙂
    Du… erhm…. skulle man kunna få kopiera dig?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: