Mat

Afternoon Tea på Diplomat

Igår ”tidig kväll”  lyxade jag och Fredrik till det med en afternoon tea på Hotell Diplomat. Han fick det i sin paketkalender. Det var heeelt perfekt att smyga in där och få frossa i varmt te och godsaker i kylan. (ÄNTLIGEN är det ju lite kallt så det känns som vinter).

Min kära man är inte lika intresserad av fotografering som jag så skärpan är därefter 🙂

Det fanns ju givetvis olika slags te att välja på men jag gick på Diplomats egna blandning. Det är ett svart te med en liten del lapsang vilket ger en rökig ton. Galet gott. Har glömt hur mycket jag gillar lapsang så på väg hem passade jag på att köpa en liten påse på NK Te.

Till själva gottisfatet då – nerifrån är det ju givetvis scones med tillbehör. Perfekta scones för det första, både konsistens, storlek och temperatur. Ljumma men inte för varma så tillbehören flyter iväg. Sylt, lemoncurd och Vaniljsmetana till vilket passade utmärkt.

Fat nummer två är ju smörgåsarna och här fanns det godbitar! Bäst var den med julskinka, senapskräm och rivet äpple men även löjrom och lax var superb. Sist, dock inte på något sätt dålig, var pepparkaka med mögelost. Det var lite för mycket ost och för lite kaka för min smak även om kombon alltid är en hit.

Och så desserterna då. Kronan på verket. Marmeladen – GUDOMLIG. Saffransmazarinen och den papprade hemkokta kolan var även de magiska men sen blev det lite sämre betyg faktiskt. Den väldigt gulliga cupcaken i form av en julgran var lite torr och minfrostingen hade inte en jättefin mintsmak tyvärr – den var för kemisk. Till sist är den lilla rosa ”tomtemössan” en pannacotta vilket ju lovade mycket men tyvärr var den gjord i ett skal av deg vilket inte alls passade ihop.

Sammanfattningsvis var det dock en väldigt trevlig upplevelse – grym service och personal givetvis, något annat hade jag inte väntat mig här. Teet, som sagt, väldigt gott och det mesta på fatet var över förväntan. Det ligger helt klart kärlek bakom och allt är väldigt vällagat och fint gjort. Några små smakmissar enligt mig men smaken är ju som baken.

Jag tycker också att det var lite extra skoj att man hade lite jultema även på faten, det höjde mysfaktorn ihop med alla fina juldekorationer i restaurangen och alla julshoppande människor som passerade utanför fönstret.

Prislappen för Diplomats Afternoon Tea är 395 kr /person. Vill du ha ett glas bubbel till hamnar prislappen på 505 kr /person.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: