Tårterian

Optimus Prime x 2

I helgen levererade jag dessa två tårtor till en lite sötnos som ääääälskar Optimus Prime. Två dagars kalas kräver självklart två tårtor.

IMG_6195IMG_6197

Att göra Optimus Prime rättvisa i marsipan och sockerpasta var INTE det lättaste jag gett mig in på kan jag säga. Men efter en hel del pill och trix fick jag ihop i alla fall nästan ett huvud på den ena och Optimus som bil med loggan på den andra.

IMG_6196IMG_6194

Jag är ett inbitet Transformersfans själv så det var verkligen roliga tårtor att göra. Under all marsipan och sockerpasta är det vaniljbottnar, vaniljmousse och kokta bär – jordgubb i den ena och blåbär i den andra. Helt enligt önskemål från födelsedagsbarnet. Jag har fått rapporterat nu i efterhand att tårtorna fick godkänt och Zakk dessutom åt HELA marsipanbilen så jag är helt klart nöjd med resultatet.

IMG_6193

Det här var de sista tårtorna för året tror jag – i vår familj har vi ingen tradition att äta tårta på jul så nu tar nog Annes Tårteria jullov och återkommer till 2016.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: