Livet

Advent x 4 och sämsta kalendern på TV

  
Vi tar alltså det här med adventskalendrar rätt seriöst i vår familj! Pappa har svart/vita paket, Harry blå och Viktor bruna. Mamma har den tjusiga lådan på golvet. 

Allt frid och fröjd så långt – tills man spänd av förväntan slår på TV:n. Till det sämsta jävla skämt till julkalender jag någonsin sett. Alltså på riktigt?! Vart är julkänslan, sagan, snön, myset, spänningen? Istället får man en torr kärring som babblar om historia och nån pissigt inövad sketch om nån vikingafarsa som kommer hem till en familj vars yngsta syskon inte ens är hans. Detta får man reda på genom lite inlindad skitsnack gällande hur länge han varit borta och nån parallell med något annat vikingafamiljenamn. 

Läste lite på nätet och hittade detta ”svar” från SVT gällande den anstormning av kritik som (givetvis) inkommit idag. 

Från Aftonbladet.se 

– Vi har inte haft med fakta på det här sättet innan. Faktadelen är vattendelaren. Vårt syfte är inte att göra en tråkig historialektion. Många är också positiva till att man får lära saker på ett lustfyllt sätt, säger Johanna Gårdare, programchef för barn- och ungdom på SVT.

Johanna Gårdare säger att det nya greppet inte är en slump.

– Det var ett medvetet val. Det finns ingen mall för hur en julkalender ska vara, även om många tycker det. Vi vill testa olika grepp och olika koncept med olika tilltal. Förra året fokuserade vi väldigt mycket på barnen, nu är det bredare tilltal som även vuxna kan uppskatta, säger Johanna Gårdare.”

Men alltså på riktigt?! ”Förra året fokuserade vi väldigt mycket på barnen” Ja men tacka fan för det – trodde det var FÖR barnen julkalendrarna skapas? Att det är ett BARNprogram. 

Nej, den här gången är SVT heeeeeelt ute och cyklar. Dålig idé som till råga på allt är grymt dåligt genomförd. Som kronan på verket ser hela produktionen bara billig och ihopslängd ut. 

Tur att det finns gamla års kalendrar att ta till – tror vi kör Tjuvarnas jul i år igen. 

En kommentar

  • Alexandra Ljungberg

    Vi brukar kolla på adventskalendern varje år, det blir nog så detta året med. Men jag var tvungen å blunda när de åt lammtungan. Lite lätt motbjudande 😉 Men när man som vuxen till och med reagerar på att det var opassande så kan man ju undra hur de tänker de ska passa för mindre barn..?!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: