Baka

Tårtan på Fars dag

God Morgon!

IMG_6082

Kom på att jag glömde visa tårtan från igår. Min pappa är ju inte så mycket för det här med presenter och sånt men middag gillar han så dom var här igår och mumsade Fredriks lammgryta. Sjävklart hade jag snurrat ihop en tårta också!
Eftersom det blev lite bråttom – kom på att jag skulle göra tårtan vid lunch igår – så fick det bli vad frysen hade att erbjuda.

En rulltårtstårta går rasande fort att svänga ihop och blir mumsigt värre!

Recept på själva rulltårtan finns bla här och här. I frysen hade jag en omgång av min goda rabarberkompott så den fick bli fyllning.

Så här ser tårtan ut ”naken” när den vilar i en springform.

IMG_6081

När rullisen svalnat helt spacklar jag den med ett rejält lager vispad grädde innan jag täcker den med marsipan. Både marsipan och sockerpasta går utmärkt att frysa så allt på tårtan är ”rester” från SAGA-tårtan jag gjorde tidigare i veckan.  Jag sparar alla små klumpar som blir över – man vet aldrig när man kan behöva den.

IMG_6088

En rätt smetig bild men så här ser tårtan ut när man gått loss på den – ser lite festligt ut att den har bottnarna ”åt fel håll”. Tyvärr  är ju rabarber inte så kul i färgen men gör man tex en chokladfyllning blir det fina effekter när man skär tårtan.

IMG_1440

Kommentera

%d bloggare gillar detta: