Äventyren

Heaven 23

Nu äntligen ligger jag på rygg i sängen på hotellet och bara latar mig. Skönt! Det går sjukt smidigt att åka till Göteborg men fy va trist det är att åka en hel dag.

Bor ju på Gothia Towers och passade såklart på att käka middag på deras restaurang Heaven 23. Grym utsikt förstås och förmodligen faaaaantastiskt en sommarkväll. Nu är det ju beckmörkt och ösregnar så jag får gissa mig till hur vackert det kan vara.

Åt givetvis deras rätt omtalade räkmacka. Och den var god. Ungefär så. Inte något speciellt alls faktiskt. Måste säga att jag efteråt ändå kände mig lite besviken – räkorna var utmärkta, så där har jag inget att säga – men det var liksom helheten. Inga kryddor direkt, väldigt platt och framför allt för mycket majonäs och rätt tråkigt rågbröd i botten. Plus dock för en rejäl klick löjrom och framför allt den uppfriskande syrade rödlöken på toppen. Men som sagt – en räkmacka. Bara så.

Något mer originellt var dock desserten – Björnbärssorbet, dulce de leche och hemgjord maräng. Med precis lagom mycket salt i kolan och sötma i marängen. Det här var en riktigt fin dessert med rena, fräscha smaker. En hit!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen beta av lite mail innan det är dags och sova. Imorgon gäller det att ha huvudet på skaft – en heldag effektivisering står på schemat!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: