Bakningen

Kladdkakans dag – kladdkaka med choklad, nötter och kola

Jodå, det här är en ”dag” som jag gärna firar. Kladdkaka är en av favoriterna och går alltid hem. Dagen till ära svängde jag ihop en med lite extra allt!

IMG_6074

Den här kladdkakan är riktigt bra – använder ofta receptet för själva kakan för sig själv men ibland är det kul att piffa till den lite extra. Jag har använt Center på rulle och Schweizernöt till topping men här kan man ta preciiiiis vad man gillar – dumle, polly eller aftereight tex i kakan och toppa med mörk, apelsinkrokant eller kanske den där nya Marabou med salta mandlar?! Gott gott gott!

Grundrecept Kladdkaka
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao

Fyllning
1 förpackning Center eller annan choklad med någon god fyllning

Topping
1 stor chokladkaka (200 g) Schweizernöt eller någon annan smarrig variant

Gör så här:

Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och sikta ner mjöl och kakao. Blanda väl med en slickepott.
Rör ner smöret och häll sedan smeten i en form med löstagbar botten max 20 cm. (OBS! 24 cm form som väl är standard är för stor – kakan blir då för platt och det går inte att ”fylla” med godis)
Tryck ner godisbitarna i kakan.
Grädda i 200 C ca 12 min.

IMG_6066

När kakan svalnat:

Smält chokladkakan i micro (20 sek åt gången och rör mellan). Bred chokladen över kakan och låt sedan svalna helt (gärna till nästa dag).

Vispa grädde till servering och njuuuut! Det här är en chokladbomb så bär kan vara gott att bryta av med.

IMG_6079

Kommentera

%d bloggare gillar detta: