Strasskakor

Vi startar upp denna lördag med lite godsaker tycker jag – det är ju Halloween trots allt och då är det ju fritt fram för sött!

IMG_5851

Dessa småkakor blev familjens nya favvo – såå spröda och goda. Dock hade jag bara mörk choklad att doppa dom i och en ljus choklad hade passat ännu bättre!

Det är lite pill att göra spritsade kakor men så värt det!

Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör (riktigt rumsvarmt – ju mjukare desto bättre)
1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl

(möjligen lite flytande smör om degen blir för hård för att spritsa)

Garnering: choklad och hackade hasselnötter (kan ju såklart uteslutas)

IMG_5827

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget med en slickepott. Det ska bli en riktigt kladdig smet. Om smeten är för hård – ha i lite lite flytande smör och rör runt igen.

Fyll smeten i stjärnspritsen och spritsa ut lagom stora strasskakor. Grädda i 12-15 minuter, de ska precis få färg i kanterna. Låt de svalna helt innan du sedan smälter choklad och doppar ändarna. Strö över hasselnötter innan chokladen stelnat.

IMG_5835

IMG_5850

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s