Maten

Ugnsbakad lax med soyavinägrett, pak soi och lime

Länge sedan det dök upp någon schysst mat på bloggen men nu är det dags. Detta, mina vänner, är SÅ gott. Bara att testa!

IMG_5524

Vi har Linas Matkasse nu en sväng igen – tycker det är så skönt att ha det nu på höstkanten när det är så galet mycket i familjekalendern. Mitt bland alla träningar, möten, jobbgrejer och förskoleprylar är det skönt att i alla fall slippa tänka på mat.

Det recept var verkligen en hit och vi kommer garanterat göra om det mååååånga gånger.

Skär 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen 15-17 min på 150 grader.

Dela en blomkål i små buketter och klyfta en pak soi.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs blomkål och pak soi i ca 15 minuter. Gör under tiden såsen.

Bryn 25 g smör i en liten kastrull. Rör ner 1 dl japansk soya, 1 dl vatten, 1 tsk Sambal Oelek, finrivet skal och pressad saft av en lime, 2 msk riven färsk ingefära och 1 msk socker. Koka upp under omrörning.

Lägg upp grönsakerna på ett fat, lägg på fiske och häll till sist över såsen. Servera med nykokt jasminris och en limeklyfta.

Vad en pak soi är? Det är en grönsak som ser ut så här!

Baby_Pak_Choi_(02)

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: