Ugnsbakad lax med soyavinägrett, pak soi och lime

Länge sedan det dök upp någon schysst mat på bloggen men nu är det dags. Detta, mina vänner, är SÅ gott. Bara att testa!

IMG_5524

Vi har Linas Matkasse nu en sväng igen – tycker det är så skönt att ha det nu på höstkanten när det är så galet mycket i familjekalendern. Mitt bland alla träningar, möten, jobbgrejer och förskoleprylar är det skönt att i alla fall slippa tänka på mat.

Det recept var verkligen en hit och vi kommer garanterat göra om det mååååånga gånger.

Skär 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen 15-17 min på 150 grader.

Dela en blomkål i små buketter och klyfta en pak soi.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs blomkål och pak soi i ca 15 minuter. Gör under tiden såsen.

Bryn 25 g smör i en liten kastrull. Rör ner 1 dl japansk soya, 1 dl vatten, 1 tsk Sambal Oelek, finrivet skal och pressad saft av en lime, 2 msk riven färsk ingefära och 1 msk socker. Koka upp under omrörning.

Lägg upp grönsakerna på ett fat, lägg på fiske och häll till sist över såsen. Servera med nykokt jasminris och en limeklyfta.

Vad en pak soi är? Det är en grönsak som ser ut så här!

Baby_Pak_Choi_(02)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s