Bakningen

Emmy 10 – Hundtårta

IMG_5508

I morse lämnade jag ifrån mig två tårtor – den första är denna hundtårta till en kollegas dotter som fyller 10 år. Hund var det enda önskemålet och detta är resultatet.

IMG_5510

Tårtorna är ljusa bottnar fyllda med jordgubbskompott och min favvomousse smaksatt med citron.

Citronmousse – räcker till 2 lager fyllning på en tårta tycker jag, även om receptet från början är tänkt till ett lager.

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,75 dl socker
1/2 dl saft och skal från 1 citron
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar

Originalrecept från Linda Runn.

IMG_5512

Tårtorna är spacklade med vit chokladsmörkräm och täckta med MMF.

IMG_5513

Fotade tårtan i går kväll när det var beckmörkt ute – så färgerna är tyvärr där efter. Tycker aldrig att jag får till bilder när det är mörkt ute…

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: