Livet

Min ögonoperation

Över en vecka har gått. Antibiotikadropparna är slut. Och jag ser. Jag ser faktiskt. Utan linser. Utan glasögon. MIRAKEL!

Idag har jag mascara på mig för första gången och jag är fortfarande livrädd för att få nåt i ögonen… Ironiskt med tanke på att jag de senaste 20 åren petat, pillat, kliat och gnott i ögonen helt utan problem. Skitiga linser och utsmetat smink har väl aldrig varit ett problem – tills jag tillät dessa människor skära sönder mina ögon med laser. HEMSKT! Men UNDERBART!

För att nämna några ord om ”dessa människor” på Memira – Snacka om suveräna! Galet proffsiga men ändå personliga. Sjukt bra information både vid besöken och papper att få med hem. Supportnummer dygnet runt. Jag har verkligen bara bra och positiva saker att säga om Memira i Täby och kan verkligen rekommendera denna klinik.

Men då kommer vi till själva behandlingen då. Skönt? Oh nej! Läskigt? Oh ja! Men! Det går grymt snabbt. Man kan välja att ta lugnande (jag vägrar sånt och hoppade det) och personalen är som sagt fantastisk. Hela tiden fick jag info om vad som hände och även om det var sjukt läbbigt är det över snabbt.

Efter behandlingen får man sitta och vila lite i deras vilorum. Fredrik som var med mig tog såklart en bild direkt och här kan jag säga att jag inte var så kaxig. Verkligheten hade kommit ikapp och jag kunde inte öppna ögonen – Det gör rätt ont när bedövningen släpper. Men med lite nya droppar innan vi åkte hem gick jag genom Täby Centrum och SÅG. Jag SÅG allt. Skyltar, butiker, människor – snacka om uppenbarelse!

Efter operationen ska man ligga still och blunda i 3-4 timmar utan att somna. Det är ingen risk för var 30:e minut gör det riktigt ont och känns som om du fått 4 gula lökar i varje öga. Dock får man ju med sig en liten mirakeltub med bedövningsdroppar som man får droppa varje halvtimma. Tack och lov!
De solglasögonen man får med vid operationen användes flitigt även inne – jisses vad ljuskänslig jag var första dagarna!

IMG_9746

På kvällen kunde jag både kolla på TV och läsa men det kändes ändå rätt rejält i ögonens. Roade mig med att plocka ihop alla linser jag hade kvar och slängde dom!

Och så till det snyggaste inslaget – sovkopparna. Jodå, så här snygg var jag de 2 första nätterna. Kortet togs dock på morgonen dag 3 och då kändes ingenting i ögonen längre förutom att dom känns torrare än vanligt vilket motverkas med mjukgörande droppar.

Första återbesöket är redan dagen efter operationen och till min stora lycka kunde jag lämna mina gamla glasögon till Memira som har ett samarbete med någon organisation som skickar alla glasögon till länder där dessa verkligen kan komma till användning. Man har ju ett par brillor efter alla år…

IMG_9751

Och så – efterbilden. Idag. Första dagen med lite smink och fullkomligt överlycklig över att SE. Från det jag vaknar till jag lägger mig så ser jag. Jag kan leka med ungarna, hoppa studsmatta, träna, bada.. Det här kommer bli världens bästa sommar!

IMG_9845

Lite siffror då – för det här är ju inte billigt på något vis. 35900 härliga svenska kronor går en sån här operation loss på. Den varianten jag gjorde heter FS-Lasik. Jag hade den enorma fördelen att kunna nyttja bruttolöneavdrag på jobbet och sparade en rejäl slant på det. Dock måste jag säga att det är värt varenda krona. Alla linser, undersökningar, glasögon, fodral och annat jox är ju inte billigt och du kommer upp i summan för operationen fortare än du tror. Så min slutliga sammanfattning blir – gör det!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: