Mat

Paj fylld med chevre, spenat och soltorkade tomater LCHF

IMG_4839

Första semesterdagen! Woop Woop!

Jag och Harry startade upp med ett besök hos Väsby Läkargrupp för att fylla på fästingvaccin. Blä och dyrt men viktigt att få det gjort. Som plåster på såren köpte vi glass och ett vattengevär på Rusta efteråt. Planen för resten av dagen är att svänga ihop en lite picknick och ge oss ut på lite äventyr. Men först måste denna paj få lite uppmärksamhet. Gjorde den till middag igår och jädrar vilken hit. MUMS säger jag bara!

IMG_4841

Pajskal LCHF – Kommer från Henrik på Allt Om LCHF

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.

Fyllningen

1 ask babyspenat
0,5 burk strimlade soltorkade tomater
1 liten burk Kalamataoliver
150 gram Chevre (jag tog Kolibries variant som jag tycker har mild god smak)

Äggstanning

3 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och peppar

När skalet är förgräddat – börja med att skölja spenaten ordentligt och häll sedan all spenat i pajskalet. Häll av tomater och oliver och sprid ut över spenaten. Hacka osten och lägg den överst.

Vispa upp ägg och grädde och smaka av med salt och peppar. Häll stamningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat. Låt svalna ca 30 minuter och servera med en grönsallad.

IMG_4843

Kommentera

%d bloggare gillar detta: