Fuskig Cheesecake på minuten LCHF
Lesscarbs.se är en grym ”bank” för recept. Den här desserten snodde jag där och den är väl värd att testa i sommar. Sval och fräsch och sockerfri. Perfa!
Chessecake med smak av apelsin
200 g färskost (cream cheese)
1 dl cream fraiche
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk sötning (jag tog sötströ)
Skalet från 1 ekologisk apelsin (använd alltid eko-citrus speciellt om du ska använda skalet)
Bär eller frukt
Vispa samman alla ingredienser med elvisp. Lägg lite granola i botten av ett glas, sedan chessecaken, några hallon och sedan lite mer granola. Om du vill kan du strö över lite extra pepparkakskrydda på toppen.
För att få lite ”kaka” till cheesecaken används granola. Finns i ett gäng varianter på nätet men vad passar bättre ihop med apelsin än pepparkaka. Den här granolan är GRYM! Även detta recept är från lesscarbs.se har jag för mig.
Pepparkaksgranola
1 äggvita
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
20 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
4 tsk pepparkakskrydda
1 nypa salt
Vispa äggvitan bubblig.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade nötterna grovt.
Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande och du kan forma en stor klump.
Smula sedan ”klumpen” grovt över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut. Rör du för mycket kommer det bara bli smulor kvar på plåten, och jag älskar stora bitar.
Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
Eftersom det är smör i granolan vill den bo en tät burk i kylen. Funkar precis lika bra till frukostyoghurt som desserter.