Baka

Rullisar till Viktors skolavslutning

IMG_4683

Varje avslutning avslutas med fika på kullen. Då är det rulltårts-tårtor med grädde och jordgubbar som gäller. Jag anmäler mig frivilligt till att baka varje år förstås så detta år blev det fjärde året mina skapelser blev uppätna av nyblivna sommarlovsfirare. (japp, man går ju nollan också numera så det är redan fjärde året)

IMG_4681

 

Rulltårtor är utmärkta bakverk om man är många. De går fort att göra och blir grymt goda som ”tårtbitar”. Jag använder alltid samma grundrecept men smaksätter lite olika beroende på vad jag ska fylla tårtorna med. Denna gång hade jag i skalet från en citron. Mitt recept, eller egentligen min mormors, finns här!

Som fyllning hade jag lättkokta jordgubbar blandat med lite äppelmos – den kombon blir GRYM i rulltårtor.

Lättkokta jordgubbar funkar även kanon som tårtfyllning! Jag använder inget exakt recept utan kör lite på känn – ca 300 gram frysta jordgubbar, 1,5 dl vatten och 1 dl syltsocker. Koka upp allt i en kastrull och koka på hög värme tills jordgubbarna blivit mos. Ställ kallt över natten och fyll sedan i tårtor eller kakor.

IMG_4685

 

Dekorering är ju det bästa med bakning men att hinna göra tårtor på morgonen innan man ska på skolavslutning är lite stressigt så jag höll det enkelt. Spritsade grädde med stor tyll och sen skivade färska jordgubbar på. Överst på toppen lite citronmeliss för att det är snyggt!

 

IMG_4682

Min bricka tömdes snabbt så jag hoppas att alla som fick av mina tårtor gillade dom!

Nu ska jag sätta fart att montera en tårta – har en beställning som ska levereras i morgon!

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: