Maten

Yoghurtpannacotta LCHF

En liten svalkande godsak så här tillsammans med solens strålar idag! Denna dessert blev en riktig hit faktiskt. Pannacotta behöver inte decilitrar av socker för att bli smarrig. Till sommaren är den här frisk och fräsch värre!

Serverade min pannacotta i Fredriks lutande Whiskey-glas – roligt med variation och just desserter kan ju serveras i lite vad som helst!

Till 4 pers

2 dl vispgrädde
2 dl turkis yoghurt
2 blad gelatin
0,5 vaniljstång
ev lite sötströ om man vill


Bär och MÖRK (minst 70%) choklad till dekoration.

 
  

Lägg gelatinet i kallt vatten.
Koka upp grädden med vaniljfröna (klipp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv)
Ta av grädden från plattan och krama vattnet ur gelatinbladen.
Blanda ner gelatinet i grädden. Låt svalna.
Rör i turkisk yoghurt och ev ca 2 msk sötning
Häll upp i glas och ställ i kylen minst ett par timmar innan servering.

Dekorera med bär och riven choklad.

För extra lyx – ett litet glas Limoncello!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: