Livet

Ny vecka

Måndag och ny vecka. Varför kan aldrig måndagar vara lite lugna och trevliga – det är alltid fullkomligt galet tempo och måsten och borden är huuur många som helst. När klockan ringer är alla helt döda och ingen i familjen har någon som helst förståelse för att det är dags att gå upp.

Tokstressigt att få ihop frukost, väskor, regnkläder, ryggsäckar, läxor, frukter och datorer. På väg till jobbet är det en liten andningspaus och måndagar är enda dagen jag kan känna att det är ok med köer – det betyder en liten extra stund i lugn och ro med ljudboken.

Sen ska det jobbas (och självklart är det lika galet starta-upp-veckan-tempo där också), sen hem igen (lugn stund nummer 2 i bilen) för att hämta på dagis där alla är tröttare än trötta efter en lång första dag.

Middag som följs av plocka-upp-och-skapa-ordning-de luxe – på tisdagar kommer nämligen städerska (Tack gode för henne som i alla fall tar den värsta biten med damsugning, skurning och torkning). När allt är undanplockat är det dags att åka och handla för veckan och lugn stund nummer 3 infinner sig på vägen till stormarknaden. KAOS mer än vanligt idag eftersom det är lönedag. Lugn stund nummer 4 på väg hem. Plocka upp, in, frysa, packa om och stuva in i kyl och skafferi. Laga en eller två maträtter till veckan – den här veckan blev det köttfärslimpa med fetaost och oliver – och sen….. lugn? Nej då, det finns ett par laddningar rentvätt som ska in i skåpen innan det blir kväll för mamma och pappa.

Och nu – japp – NU är det äntligen lite tid över. Eller nej, klockan har passerat 22 och för att inte vara zombie imorgon är det bara att gå och lägga sig.

Välkommen till mellanmjölkens vardagslunk med tillhörande livspussel.

funny-monday-pictures-6

Kommentera

%d bloggare gillar detta: