Portixol

  
En liten bit söder om Palma finns ett guldkorn till restaurang. Men havet och båtar som närmsta granne och på det en magisk solnedgång ligger detta svenskägda hotell och restaurang utmärkt till för en lång middag! 

  
Vi tog en taxi hit från Palma, men är man hurtig (och har bekväma skor) finns det gångväg längs strandpromenaden hela vägen. Taxi gick på några minuter och kostade 6 euro. 

Hotellet och restaurangen drivs av ett svenskt par och en hel del av personalen är svenska. Lite tråkigt kanske om man är ute efter genuint spanskt men det går snabbt över när man får in maten… 

   
  

Förätter med skaldjurstema – jag åt heeeelt ljuvliga tempurafriterade räkor och Fredrik en stark skaldjurssoppa med rös curry och citrongräs. 

  

Ceasarsallad med grillad lax till mig och en pasta till Fredrik som inte kom med på bild. Laxen var kanon men ciabattaflarnen och parmesanchipset var absolut det bästa! 

 

Avslutningen – grym!!! Kladdkaka med betoning på kladd! Den här är bakad med kärlek. Hemstampad mangoglassen och grädde. Till och med jag fick inse att grädden var överflödig – den helt perfekt krämiga glassen var mer än nog som komplement till den maffiga chokladkakan. 

Servicen på den här restaurangen är mer än utmärkt och så snart solen började ramla ner kom det ut filtar i rasande tempo. Vi orkade inte äta upp hela desserten (och jag är inte den som ger mig på choklad i första taget) och när notan kom var en dessert avdragen. Absolut inget jag förväntar mig när jag beställt in den men en extremt snygg gest. Den här restaurangen är absolut värd ett besök! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s