Livet

Inte så kaxig

Får jag lov och presentera…

En skiträdd katt som fastnat på ett tak!

IMG_4593

Japp, det där är jag, Sixten. Hur jag hamnade där uppe?
Jo, det är nämligen såhär att går man ut på vår balkong från sovrummet kommer man jättelätt ut på taket till uterummet. (Jättelätt om man är katt som jag då alltså). Sen kan man utan problem spatsera över till grannens garagetak. Medan man går där glömmer man HELT bort hur man kom dit från början så att helt enkelt gå tillbaka till uterummets tak och sedan hoppa upp på balkongen igen är ett helt uteslutet alternativ. Nej, istället tar man till den briljanta idén att knata rätt upp på stora taket istället (för där blir det ju inte alls högre och ännu läskigare). Medan man kravlar runt där och jamar hjälplöst kommer dom som älskar denna situation mer än något annat – nämligen skatorna som man jagar och härjar med på alla tänkbara sätt annars. Nu, fast på ett tak, är dom där jävla fåglarna inte alls lika roliga – dom är till och med rätt läskiga när dom dyker ner på en…

Som tur är finns matte och husse (att dom lockat på mig senaste kvarten från både balkongen och fönstren på övervåningen och jag sket i det fullständigt då kan vi ignorera nu).. Matte får hämta en stege och klättra upp på vårt garagetak där hon får hämta ner mig. Den där stegen hon använder är också jätteläskig så jag passar på att riva henne lite som tack för hjälpen.

Vilken kanon start på den här lördagen. Nu när alla andra fortsätter med sin dag lägger jag mig i solen under bordet i uterummet där jag förmodligen kommer ligga till någon gång fram på eftermiddagen.

IMG_4594

Kommentera

%d bloggare gillar detta: