Livet

Tiokampen orientering

Idag var vi uppe med tuppen minsann – det var dags för gren 4 i Tiokampen, nämligen orientering! Viktor och Fredrik var i väg på ”förträning” med orienteringsklubben i onsdags vilket var kanonbra. I morse var det en kille med lite fjärilar i magen minsann. Vi gick iväg efter frukost till Viktors skola där orienteringen startade – himla skönt att vara på sån hemmaplan!

Vi anmälde oss och Viktor fick nummer 188 samt en liten pinne man har på fingret som används för att registrera kontrollerna. (Det har hänt lite sen en annan satt och gjorde hål i pappret med ett örhänge när man inte hittat kontrollerna som bestod av en liten klämma som gjorde hål i ett visst mönster i protokollet)

Viktor kände flera i sin startgrupp, det var både killar från klassen och fotbollslaget vilket såklart kändes skönt för honom. Killarna i gruppen gick iväg med en ledare till starten medan jag och några föräldrar från klassen intog bra platser vid målgången. Jag är ju tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och stod och hoppade inombords när det började komma tävlande från Viktors grupp i mål. Och så kom han till slut – i världens fart och sjukt målmedveten ner för backen. Min duktiga kille!

IMG_4446 IMG_4447 IMG_4449 IMG_4451 IMG_4452 IMG_4454 IMG_4455

4 av 6 rätt och en bra tid – Viktor är jättenöjd och stolt över att ha genomfört sin allra första orientering

Tiokampen är helt gratis och helt ideellt – och SÅ bra organiserat. Riktigt riktigt bra! Det dom lever på är lottförsäljning och liknande så jag satt sprätt på en slant på lotter. På sista lotten kom den – VINSTEN! Som extra krydda på moset fick Viktor gå hem med en jättechokladkaka. Grym start på den här helgen!

Update! Viktor slutade på 31:a plats av över 60 startande så det var RIKTIGT bra!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: