Baka

Uggletårta – Nutellafrosting

Tårtan jag gjorde till Harry är ju då en Uggla. Jättesöt modell som jag sett i massor med varianter på nätet och försökte mig på själv. Blev riktigt lyckat tycker jag!

Beställde ett riktigt tjockt tårtunderlägg från Tant Fondant som är KANON! Är så glad att jag köpt mig ett äntligen…

IMG_4287

IMG_4289

IMG_4292

IMG_4293

Tårtan består av chokladbottnar efter 3 lika recept och är (återigen) fylld med jordgubbsmousse och Lemoncurd-grädde. Lite enformigt kanske då båda påsktårtorna hade dessa fyllningar men Harry älskar båda två och det är ju hans tårta. Dekorationerna är gjorda i Marchmallowsfondant och marsipan. Den är sedan spritsad men Nutellafrosting. Ett grymt recept från Sockerrus som jag gjort lite förändringar i…

225g smör
100 g cream cheese
2 msk kakao
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar Nutella

Gör så här:

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.

5 kommentarer

 • Sandra - Mamma til wilmer och JOline

  Min lilla dotter fyller 4 år på söndag och önskar sig en uggletårta. Jag sliter mitt hår för hur jag ska få ihop en sådan och tycker din var så söt.
  Har du en lite mer utförlig beskrivning på hur du gjort? 🙂
  Hon vill säkert ha en rosa uggletårta, men tänker hur du får den runda formen, vad du använder fram på ugglan, marsipan?Sockerpasta? Spritsar du ut frostingen?

  Tack på förhand.

  • Anne

   Tack! Va kul att du gillade den!

   Tårtan är gjort i en 15 cm anslag och sen ytterligare ett lika stort anslag som jag monterat i en skål. Lägger plastfolie i en bunke och bygger tårtan i den – då blir den halv ”boll” som jag sen monterat på den vanliga tårtan. Hoppas du förstår hur jag menar.

   Rundlarna är i marsipan – utstansade i en rund kakform.

   Jag spacklar i smörkräm och marsipanrundlarna fäster direkt på den.

   Nutellafrostingen är spritsad med en helt rund tyll.

   Hoppas detta hjälpte lite – fråga på annars bara! 👍🏻😊

   • Sandra - Mamma til wilmer och JOline

    Tack för ditt svar. Jag tror jag fattar.. men ett litet förtydligande gällande tårtbottnarna.
    Du gör två bottnar 15 cm. men förstår inte riktigt de där med skålen. Hur menar du med monterat i en skål? Menar du att du tar en bunke, lägger plastolie i den och har i smeten och gräddar i ugnen, så du får halvbollen? i en ignssäker bunke.. haha. förlåt. jag kanske är jättetrög nu 🙂

   • Anne

    Oh nej! Du bakar botten som vanligt men sen bygger du tårtan i en bunke. Plastfolie först och sen botten och fyllningar. Låt stå i kyl så att den sätter sig och sen när vänder upp den får du en perfekt halv rund tårta till ”huvudet” på ugglan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: