Påsktårta – Kyckling

Det blev ju då två tårtor till påsk eftersom vi hade gäster även igår. Denna gång blev det en kyckling i ett ägg!

IMG_4283 IMG_4285 IMG_4286

Tyvärr säckade min kyckling ihop lite – jag valde ju att inte spackla dessa tårtor som jag brukar – många säger att det inte behövs. Det stämmer säkert att man inte behöver men jag tänker nog återgå till det, tårtorna håller så mycket bättre då och det är ju ytterst förargligt när man gör en beställning tex om tårtan sjunker ihop lagom till leverans.

Denna gula marsipanskapelse är gjord på vaniljbottnar – 3 lika som vanligt – och sedan fylld med samma jordgubbsmousse som ägg-tårtan och till sist en vaniljmousse. Jag hade lemoncurd kvar så jag bredde på ett lager av det också för att få lite syrligt i vilket jag tycker lyfter det hela ett snäpp till. När det kommer till vaniljmoussen så måste jag erkänna att jag inte gör den själv – jag använder faktiskt den färdiga tårtmoussen från Dr.Oetker som man blandar med mjölk och grädde. Tycker den har en jättefin vaniljsmak och får dessutom en fin, len konsistens. Till och med färgen tilltalar mig. Jag har testat massa varianter med allt från vaniljpulver och vaniljsocker till att blanda i vaniljsås och marsansåspulver men nej – denna är bättre.
Ibland är ”fusket” faktiskt att föredra!

One thought on “Påsktårta – Kyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s