Pyssel och Fix

Påskris som gillar olika

Idag har vi gjort påskris jag och Harry. Och påskpysslat. Mamma fick ett ris och Harry ett. Båda är ju underbart fina – men på helt olika sätt. Jag skulle ju helst vilja ha hela huset preciiis som jag vill, där allt matchar och är genomtänkt, men Harry och Viktor bor ju också här. (haha – Fredrik får inte vara med i den här diskussionen, han får bara anpassa sig efter mina idéer.)

Ungarnas fina alster som kommer hem från skola och dagis får alltid plats på väggar och hyllor och vårt pyssel sätts alltid upp. Även om jag i vissa fall kan ”störa” mig på att det inte passar eller blir som jag tänkt mig så skulle jag ALDRIG säga eller visa att jag kanske tycker det – att barnen känner att allt dom gör är vackert och fint är absolut viktigast. Det dom skapar ska dom känna sig stolta över och jag skulle aldrig någonsin plocka bort eller flytta något som Harry eller Viktor gjort om dom inte tycker det är ok själva. (Efter ett tag måste ju tyvärr saker flyttas, slängas eller sparas för att göra plats för nytt).

Så – lösningen vi ofta tar till här hemma är att ungarna får göra ett ris, en gran eller dekoration och jag gör en annan.. då får dom bestämma helt och hållet över sin och jag gör min egen. Idag passade jag och Harry på att prata om att alla tycker och gillar olika (temat hänger kvar sen rocka sockorna) när han satte i alla sina färgglada ägg och jag mina vita. Alla nöjda!

IMG_4216 IMG_4218

Mammas ris – Tog min trollhassel och pyntade med pärlhönsfjärdrar (fusk) och vita ägg, båda köpte på BlomsterRiket. Min Omaggio-vas blev ju larvigt snygg i kombo med fjädrarna. Betongägget är flera år gammalt och jag kan bara inte komma ihåg vart jag köpt det. Lampan är från Hemtex och spegeln är köpt från en vintagebutik via Tradera. Ljuslyktan har Harry gjort på dagis och den har hedersplats och eldas i flitigt.

Och så Harrys ris då – hederligt björkris, fjädrar och hempysslade ägg. Precis som det ska vara!

IMG_4220 IMG_4221 IMG_4222

Årets tillskott till påskpysslet blev dessa vimplar i papper. Harry har glittrat och paljettat vimplarna utan text och även valt och klippt alla washitejpar vi har tejpat upp vimplarna med. Lite fjärdrar som extra piff. Han är väldigt stolt över vårt verk!

IMG_4219

Kommentera

%d bloggare gillar detta: