Baka

Sega Chokladkakor

Åhh vad jag önskar att jag hade haft en laddning av dessa godbitar klara i en burk just nu..

Är dunderförkyld IGEN och fick kämpa rejält för att orka med hela dagen på jobbet idag. Nu när jag kommit hem, fått i mig middag (tack älskling för att du lagade maten idag) och nu till slut fått Harry i säng har jag ”dött” i soffan. I mina dagdrömmar om godsaker kom jag på att jag inte lagt upp receptet på dessa supergoda kakor.

IMG_4160

Har tyvärr inga fina uppläggnings-styling-bilder – kakorna var slut innan jag ens hann tänka tanken på att få fram kameran.

Blir ca 25-30 kakor

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
ca 2 1/4 dl mjöl

1 ägg och strössel till dekoration

Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda i hop det till en deg med händerna.
Dela degen i två delar och gör två långa korvar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem till ca 0,5 cm. Pensla med uppvispat ägg och strö över strössel. Grädda i 175 C, ca 12-15 min. Skär kakorna på snedden innan de kallnar.

IMG_4159

Denna omgång blev det ”vanligt” strössel men det går ju såklart precis lika bra med pärlsocker, hackade nötter eller nån annan roliga strösselsort.

IMG_4161

Kommentera

%d bloggare gillar detta: