Och det kom bloooooooood
Det här har varit en riktigt rolig tårta att göra!
Dock är det sjukt svårt att göra en tårta som ska se ut som en enda röra men ändå har någon form av ordning. Svår balansgång – hur många glasbitar ska det vara? Hur mycket ”blod” ska jag skvätta ut? Hur mycket ska texten ”rinna”?
Å ena sidan skulle jag vilja ha på MYCKET mer av allt för att det ska bli riktigt äckligt och stökigt men samtidigt vill man ju gärna att tårtan ska vara fin och inte se ut som om den är äten en gång redan. Hmm.. hoppas att min kund blir nöjd i alla fall! Temat på kalaset är läskig maskerad och jag har i alla fall hållit mig till temat!
Tårtan är gjord på 6 lager ljus botten och fylld med hallon/mascarpone och mjölkchokladmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och sen täckt med marsipan.
Sockerglaset är ju en hit – kommer användas igen till typ Halloween!
2,5 dl socker
1 dl glykossirap
0,5 dl vatten
Koka i en kastrull under omrörning till 140 grader. Häll sedan ut på aluminumfolie penslad med olja. Låt stelna helt. Krossa sedan ”glaset” med en kavel eller liknande.
Och så han som ska på kalaset då..
3 kommentarer
Pingback:
Malin
Jättefin läskig tårta!! Jag undrar vad du har använt som ”blod”? 🙂
Anne
Tack snälla! Den blev en hit! Jag har använt röd pastafärg. En del helt oblandad och en del med lite vatten där det är mer ”utsmetat” // Anne