Maten

Citronsorbet med Myntalimesås

Igår var det ju mello igen då – andra chansen. Nja, inget för mig. Jag lägger min röst på Måns Zelmerlöw ändå.

Vi kikade tillsammans med vänner och självklart intogs både god middag (Fredriks uuuunderbara italienska frikadeller) och en syrlig citronsorbet till dessert. Det här är en riktigt ”fuskig” dessert som i princip är färdig från butik. Sorbet från glassdisken och färdiga drömmar. Bara röra ihop en sås så är det klart! Och larvigt vuxet och gott!

IMG_4097

Till 4 personer

20 färska myntablad
4 tsk strösocker
4 msk färskpressad limesaft
4 msk vodka, väl kyld
Citronsorbet (jag tog SIAs som jag tycker är underbart krämig och god)
8 småkakor, typ drömmar

Gör så här:

  • Mortla myntabladen med sockret mycket väl. Blanda med limesaften och vodkan till sockret löst sig.
  • Gör kulor av sorbeten och lägg i fina glas.
  • Häll försiktigt i såsen runtom och dekorera med färska myntablad, servera drömmar till.

Receptet kommer från ICA Kuriren.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: