Citronsorbet med Myntalimesås

Igår var det ju mello igen då – andra chansen. Nja, inget för mig. Jag lägger min röst på Måns Zelmerlöw ändå.

Vi kikade tillsammans med vänner och självklart intogs både god middag (Fredriks uuuunderbara italienska frikadeller) och en syrlig citronsorbet till dessert. Det här är en riktigt ”fuskig” dessert som i princip är färdig från butik. Sorbet från glassdisken och färdiga drömmar. Bara röra ihop en sås så är det klart! Och larvigt vuxet och gott!

IMG_4097

Till 4 personer

20 färska myntablad
4 tsk strösocker
4 msk färskpressad limesaft
4 msk vodka, väl kyld
Citronsorbet (jag tog SIAs som jag tycker är underbart krämig och god)
8 småkakor, typ drömmar

Gör så här:

  • Mortla myntabladen med sockret mycket väl. Blanda med limesaften och vodkan till sockret löst sig.
  • Gör kulor av sorbeten och lägg i fina glas.
  • Häll försiktigt i såsen runtom och dekorera med färska myntablad, servera drömmar till.

Receptet kommer från ICA Kuriren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s