Nattjästa frallor

Doften av nybakat. Smöret som smälter på den alldeles varma frallan. Nykokt kaffe. En god ost.

Det är receptet på en bra start på morgonen.

För att få denna uppenbarelse på morgonen behöver man bara lägga en liten liten stunds arbete kvällen innan – kalljästa bröd är nämligen lösningen på detta hur-man-får-nybakat-till-frukost-utan-att-gå-upp-i-ottan-problem. Busenkelt. Och sååå gott.

IMG_3999

Detta recept ger 10 alldeles lagom stora frukostfrallor

25 g jäst

3 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

1 msk flingsalt

1 msk honung

2 dl rågmjöl

5 dl vetemjöl (Gärna Manitoba Cream eller vetemjöl special)

frö till garnering (jag hade svarta sesamfrön idag)

Gör så här:

Häll ljummet vatten och olivolja i bunken till bakmaskinen.
Lös upp jästen i vattenblandningen och rör sedan ner salt och honung.
Starta maskinen och häll ner en dl mjöl i taget, spara lite till utbaket.
Forma 10 frallor och lägg på en plåt med bakpapper. Låt vila 10 minuter.
Plasta in plåten och låt bröden kalljäsa i kylen över natten.
Pensla frallorna med vatten och strö frön över.
Grädda på morgonen i 200 gr i ca 20 min.

IMG_4000 IMG_4004

Idag är jag och killarna hemma – vi skulle gjort massa sportlovskul men får ta det lite lugnt istället. Just nu kollas det Ninjago på TV och jag har lovat någon god lunch. Känner jag mina söner rätt blir det något från kvarterskrogen här i närheten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s