Livet

Tiokampen – gren 2 – Skridsko

Här i Väsby har vi något som heter Tiokampen – det är en ideell förening som driver en tiokamp för alla barn mellan 10-17 år. Under året deltar man i 10 grenar och om man slutfört 7 av 10 får man vara med på en prisutdelning och får medalj. Himla kul! Viktor ville först inte vara med men sen när alla i skolan pratade om det efter första grenen ångrade han sig. Jag efteranmälde honom och idag var det dags för gren 2 – skridsko!

IMG_3917 IMG_3922

Det var lite nervöst att anmäla sig, hämta ut nummerlapp och sen sitta och vänta på sin grupp. Harry däremot levde loppan och hejade hej vilt på både den ena och den andra.

Uppvärmningen gick bra och som tur var hade Viktor fått skridskorna slipade. Jag vägrar låta mina skridskor bli slipade av någon klåpare på en sportaffär (även om både jag och mina skridskor börjar bli gamla och slitna) så min bästa pappa tog med mina och ungarnas skridskor till en gammal konståkningskontakt som slipar för ett par veckor sedan. Det gjorde underverk för Viktors åkning att ha riktig slipning!

IMG_3925 IMG_3927

Spännande väntan innan startskottet gick – tävlingen är ett varv på tid och Viktor körde på som bara den. Tyvärr ramlade han i tredje kurvan men var snabbt på benen igen och fortsatte. Jättekul att mormor och morfar kom och hejade! Mormor hojtade och skrek så det ekade i hallen. 🙂

IMG_3930 IMG_3931

Som kronan på verket vann Viktor en chokladkaka på lotteriet så det var med riktigt glada miner vi åkte hemåt. Nästa gren är i mars och då är det frågesport minsann!

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: