Mat

Sushi LCHF-style

Ikväll blev det sushi – utan ris. Harry däremot mumsade ris och fiskpinnar med god aptit.

Vissa saker, eller rätt många om man ska vara ärlig, blir märkliga när man gör dem LCHF. Sushi på LCHF-vis är dock en hit. Det är av den enkla anledningen att man inte ersätter riset med något annat märkligt. Gott gott gott!

IMG_3862

Jag gjorde tre olika sorter ikväll – tyvärr blev alla tre rätt lika då jag insåg mitt i att jag inte hade varken räkor eller crabsticks hemma. (varför tror man alltid att man har vissa saker i frysen som det sen visar sig att man inte alls har medan man kan hitta det mest oväntade??)

Dessa recept är lite på ett ungefär sådär eftersom dom kom till vartefter jag gjorde min sushi. Vill man har mer exakta recept finns det mängder på nätet.

Gurkrullar – skär gurka i cm-tjocka skivor. Skär försiktigt ur innanmätet (spar detta!) så du får som en gurkcirkel. Blanda Crème Fraîche , Philadelphiaost och kallrökt lax till en röra och klicka ut i gurkformarna. Ställ kallt i kylen.

Rullarna görs på plastfolie, nedan två recept gör på exakt samma sätt.

Rullar med svarta sesamfrön – Lägg ut lax på plastfolie, blanda Crème Fraîche med färskost pepparrot och lite wasabi och bred ut över laxen. Skär en halv avocado i bitar och lägg på. Rulla ihop allt med hjälp av plastfolien och strö över svarta sesamfrön. Rulla in sushin i plastfolien och lägg i frysen ca 30 minuter innan sushin skärs i bitar.

Rullar med ljusa sesamfrön görs på exakt samma sätt men här hade jag ruccola och allt innanmäte från gurkan i min rulle istället.

Ingredienser jag använde:

400 gram kallrökt lax
Philadelphiaost
Färskost med smak av pepparrot
1 gurka
Wasabi
0,5 avokado
Ruccola
Crème Fraîche
Sesamfrön – svarta och ”vanliga”

Japansk soya, wasabi och inlags Ingefära till servering

IMG_3863

Kommentera

%d bloggare gillar detta: