Viktors 7-kampskalas

Åhhh nuuuuu sprider sig lugnet här hemma. Äntligen!

Igår kväll när vi kom hem från fotbollscupen (mer bilder därifrån kommer senare) så var det bara att kavla upp ärmarna och börja baka. Tårta och annat skulle fixas, 7-kamp förberedas och goodiebags packas. Pjuu..

Idag har vi öst på järnet för att hinna få till allt men det blev kanonbra! Allt hann bli klart i tid och alla killarna har haft det jättekul! Numera är Viktor för gammal (tydligen) för att ha ett tema-kalas men han ville gärna ha ballonger. Vi köpte ett kit på Teknikmagasinet med både heliumflaska, vanliga ballonger samt folieballonger – det blev GRYMT uppskattat och gav verkligen kalas-känsla trots att vi inte hade några andra dekorationer eller piff. För att ha lite styr på kalaset och få ihop killarna bestämde vi oss för att köra en 7-kamp. Det var enkla grenar som krävde minimialt med plats och förberedelse men som ändå fick fram både vinnarskallar, hejarklackar och tävlingsvilja. 3 timmar försvann i ett nafs och inte en pryl i princip att städa undan.

IMG_3787

Vi startade upp med korvlunch. Ursprungsplanen var att grilla ute men vädret var inte med oss så det blev till att använda stekpannan istället vilket ju gick lika bra. Under tiden killarna käkade drog jag lite regler och förordningar om hur vi gör här hemma, vad dom fick och inte fick göra och hur 7-kampen skulle gå till. Jag är rätt hård på vad man får och inte får göra här hemma och hittills har det aldrig varit någon som på minsta sätt misskött sig. Tror stenhårt på att köra med raka puckar och tala om för alla samtidigt vad som gäller.

7-kampen!

Medan alla ändå satt och käkade körde vi första grenen – Äta en munk utan att slicka sig om munnen!
Det gick över förväntan och ALLA klarade det.

IMG_3790

IMG_3795

Gren 2 var Armborst på måltavla vilket ju såklart var väldigt uppskattat. Alla fick skjuta 3 pilar på en tavla. Lite kaxigt innan men det blev snabbt knäpptyst – det är svårare än man tror.

IMG_3800

Gren 3 – Pennan i flaskan. Klassikern som aldrig blir tråkig. Det blev inga bilder från den grenen men det bjöds på fantastiska positioner och gapskratt när alla skulle få ner den där pennan..

Gren 4 – Hålla två flaskor men raka armar så länge man kan. Återigen var det många som startade kaxigt men snabbt började grimasera illa. Dock höll killarna ut länge på grund av den otroliga hejarklack som skrek, klappade och körde ramsor. (Det var vår första regel – ALLA hejar på ALLA!)

IMG_3801

I gren 5 gällde det att hålla koll på grejerna – Fånga upp små ärtor med sugrör och stoppa i en kopp. Ser enkelt ut men skrattar man och ska hålla koll på hur många polarna fått i sin burk blir det genast svårare.

IMG_3806

I de sista grenarna gällde det att gnugga knölarna – I gren 6 gällde det att bygga Lego efter en modell. Alla fick en kopp med exakt samma mängd lego. Jag hade förbyggt en modell som alla sen skulle bygga exakt likadant med sina bitar.

IMG_3807

Sista grenen – nr 7 – blev en riktigt kom-i-håg-gren. Döpte den till Minnes-Memory – 10 kort som killarna fick se i 30 sekunder. Jag täckte sen över korten och alla fick skriva på en lapp vad som fanns på korten. Några kom ihåg 9 av 10! Grymt bra resultat på den här grenen!

IMG_3820

Reslutaten tog vi medan killarna fikade tårta – såklart vann inte den som vann mest grenar. Jag skrev istället upp roliga saker under resans gång som man vann för. Några vann för en speciell gren, tex Viktor som vann överlägset på Armborst eller Alexander som fick i sin penna i flaskan på fantastiska 6 sekunder. Andra vinnare var snyggaste posen, dagens gummiman (en kille är överrörlig och fick till helt galna positioner på sina armar när han höll i flaskorna). Vi hade även en vinnare för dagens sämsta skott – en kille missade hela dörren som måltavlan satt på. En annan vann för bästa uthållighet – han fick aldrig i den där jädra pennan i flaskan. Alla killar hejade på sina kompisar och klappade för vinsterna oavsett. Grymt bra sammanhållning. Ingen frågade ens om vem som vann totalt i 7-kampen vilket var mitt mål. Ingen vann – ingen kom sist.

IMG_3811

Viktors beställda tårta – fylld med vaniljmousse och jordgubb. Den får ett eget inlägg med lite recept och så senare.

IMG_3815

IMG_3816

Goodiebagsen som också var priserna efter 7-kampen fick de efter fikat. Påsarna innehöll lite godis, en monsuno och en uppblåsbar raket. Perfekt med lite prylar som killarna kunde öppna och leka med sista stunden på kalaset för att få ner tempot lite och inte bara fokusera på att smälla i sig godis. Påsarna är från Rusta och leksakerna från Toys´r´us webshop. Där kan man fynda riktigt bra prylar för en tia styck!

IMG_3779

Avslutningsvis blev det lite film och häng – 3 timmar går fort och som alltid ville ingen gå hem 🙂

IMG_3818

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s