Livet

Pannkakor LCHF

Vissa saker saknar man som attan när man äter LCHF – typ nybakade frallor eller en rejäl Cupcake. Det går liksom inte att ersätta allt. Men sen finns det saker som går att ersätta och som är preciiiis lika goda som de vanliga. Pannkakor är en av dom. Det här receptet blir verkligen KANON! Pannkakorna smakar precis som vanligt men är lite fluffigare, lite som amerikanska pannkisar. Smarrigt värre! Serveras med bär och grädde såklart!

IMG_3544

2 portioner – rejäla portioner ska tilläggas. Till frukost räcker detta recept till alla oss fyra i familjen.

2 dl grädde
1 dl mjölk
4 ägg
1 msk fiberhusk
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver

Vispa samman allt med elvisp eller stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Späd eventuellt med mer mjölk under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.

Som så många gånger förr är receptet från Åse.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: