Hus och Hem

Ibland går det fort att få önskningar uppfyllda

Wihoooo!!!! Kolla vad som har flyttat in hos mig ikväll!

IMG_3570

Jag har letat i ÅR efter en sån här gammal symaskin men aldrig lyckats få tag på en. Jag har hittat fina – men i andra änden på Sverige. Eller så har dom inte varit kompletta. Eller sista alternativet – svindyra. För en fungerande komplett gammal husqvarna kan man utan problem få ge 2000-2500 kr eller mer. För dyrt. För några hundralappar kan man få stativet men då saknas symaskinen eller själva skivan. I går kväll blockade jag lite som vanligt och där var den plötsligt. Komplett, i fint skick, till ett vettigt pris OCH fanns i Väsby. Jag sket i att klockan var på tok för mycket för att höra av sig till vilt främmande människor och skickade ett sms. Självklart hade fler hört av sig. Jag skrev att jag kunde hämta bums och bodde här i Väsby. Hon velade och jag chansade på ett sms till – skrev att jag letat ihjäl mig efter just en sån här, komplett med symaskin och allt. Då fick jag det extremt oväntade svaret ”om du lovar att älska den lika mycket som jag gjort får du köpa den – säljer hellre till dig som verkligen verkar vilja ha just den här”. JAAAA!!!

Så ikväll har jag varit och hämtat den här gamla damen. Den har tillhört hennes farmors mamma som köpte den ny. Nu ska den få vara skrivbord men då och då kan jag fälla upp den heeeeelt underbara symaskinen bara för att. För att jag kan. Kan bocka av en sak på min önskelista med andra ord 🙂 Skulle gärna byta stol till en modernare så det blir nästa jakt. Skulle vilja ha någon av dessa skönheter…

louis-ghost-chair-philippe-starck-kartell-1

Louis Ghost chair från Kartell. Designad av Philippe Starck och en av mina absoluta favoriter. Den skulle bryta av min gamla symaskin perfekt.

Kan även tänka mig en Eames Plastic Armchair från Vitra. Designad av Charles & Ray Eames. Helt underbar stol. Skulle kunna tänka mig ha ett gäng såna här runt matbordet men prislappen gör att jag nog får nöja mig med en enda, om ens någon..

f_6509

Kommentera

%d bloggare gillar detta: