Mat

Mörka chokladpraliner – nästan LCHF

IMG_3525

Godissuget är heeeeeelt galet idag. Men jag håller mig. Nästan. Så jag gjorde några ett gäng praliner som jag i alla fall kan äta en eller två av ikväll.

Jag har gått en sån där minikurs i att göra praliner men jag har inte haft tid och anledning till att göra massa fina skapelser så kunskapen är väl sådär. Det är dock GALET kul så jag måste planera in massa kul tillfällen som behöver praliner 🙂

Idag hade jag tyvärr inte tillräckligt med choklad för att göra själva skalet så jag gjorde bara pralinen och fyllde i min form. Det bllev rätt ok ändå trots lite mycket lufthål. Gott som attan blev det i alla fall!

IMG_3528

Mina praliner idag är gjorda på choklad med 70% och 80% kakao. Det blev lite av varje för det var det jag hade hemma. Fyllningen består av rostade Hasselnötter och Paranötter.

250 gram choklad
1 dl Hasselnötter
1 dl Paranötter

Temperera chokladen se tex här för hur man gör
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort skalet.
Hacka nötterna och blanda med chokladen. Klicka ut på bakplåtspapper eller fyll en pralinform om du har en sån.

IMG_3530

Det här är ju inte direkt enligt strikt LCHF men mörk choklad kan man få snalla lite av ibland och både hasselnötter och paranötter är väldigt kolhydratfattiga. Så EN till kaffet kan man unna sig med gott samvete.

3 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: