LCHF Granola

Göra egen müsli är enkelt och blir himla gott. Äter man LCHF blir det nötmüsli vilket också är smarrigt. Jag kan dock tycka att det blir väl mycket att tugga med alla nötter – känns som att käka träbitar till slut. Men – göra man Granola (vilket typ är müsli som är rostad) blir det sååå mycket godare. Man kna ha lite vad som helst så det gäller att ha ett lager hemma av godsaker!
IMG_3430

För att göra Granola behöver man nötter, frön, kokos och kanske torkad frukt (den blandas dock i efter rostning).
Innan rostningen ser det inte så kul ut men det blir fina fisken på slutet så tappa inte hoppet!
IMG_3431

Granola – 1 lite lagom stor burk.

Jag använde mig av bästa Åses recept som grund men höftade rätt rejält på mängderna eftersom jag är galen i hasselnötter men gillar inte alls mandel lika mycket. Jag hade ingen honung (blä) men ökade istället på vaniljpulvret. Nedan är dock hennes recept till punkt och pricka.

15- 20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
Ca värden: 2 gram kolhydrater, 3 gram protein och 10 gram fett per portion med honung

2 dl hackad mandel
2 dl hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/3 dl hela linfrön
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1 msk kakao
3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)
ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)

Blanda ihop allt och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt!) Rör några gånger under tiden. Förvara i tät burk!
Hittar ni frystorkade hallon i butik så är det gott att blanda i efter man rostat!

IMG_3434

Jag valde att ha en fruktblandning i en egen burk för att inte granolan ska bli mjuk. I min bärburk har jag torkade blåbär, tranbär och gojibär. Supergott till frukosten!
IMG_3436

Är Granolan fortfarande blöt när du rostat den? Ingen fara – är smaken lagom rostad är det bara att låta granolan ligga kvar på plåten över natten så torkar den upp.

En reaktion till “LCHF Granola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s