Mat

Lite snowracer och broccoligratäng

Välkommen till Rävstigen 8b – vårt hem denna vecka. Vi ÄLSKAR det här stället redan och det är inte sista gången den här familjen åker till fjällen. Nu ska vi bara ta tag i det här med skidåkningen! (Men det får nog bli nästa år… )

collage1collage

Lite bilder, tyvärr en del i rätt dålig kvalité – glömde byta inställning (jävla skit), från dagen. Vi har haft en strålande första dag och Harry har stått för den första riktiga vurpan. Kolla kinden på sista bilden i bastun – han testade att hoppa med snowracer lite snyggt i första åket i morse och landade sisådär 1,5 meter nedanför med huvudet före. Hjälmen tog det värsta men han skrapade kinden i snön. Nu är den här lille killen en fighter av rang så han körde ett gäng krokodiltårar och sen var det bara på det igen. Killarna avslutade dagen i mitt sitt första besök i en bastu vilket båda gillade. Kul!

Vi har kollat de närmsta backarna men hittade till slut den bästa snowracerbacken hemma vid huset – ytterst smidigt! Hela eftermiddagen åkte vi där och sen åt vi middag i vår fina stuga. Jag och Fredrik lagade all mat hemma som vi nu har med oss i lådor som står ute i snön på balkongen. Så himla smidigt!! Varje dag tar vi bara fram en ny låda och får oss en god hemlagad middag – ikväll blev det en fruktansvärd god Kyckling och Broccoligratäng. Allt i samma måltid och bara slänga in i ugnen medan vi kunde lägga tiden på att spela spel.

500 g färsk eller fryst broccoli
1 grillad kyckling
2 ägg
3 dl riven ost
2 dl grädde
Salt och peppar
Paprikapulver och Chillipulver efter tycke och smak – vi gillar lite sting på maten men det går att utesluta såklart. 

Gör så här
Koka broccolin i 3-4 minuter. Låt därefter broccolin rinna av och lägg dem i en form med höga kanter. Rensa kycklingen och skär i bitar. Lägg även den i formen och blanda runt lite. Rör samman övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Ställ in din broccoligratäng  i ugnen på 225° tills osten fått en fin färg (10-15 minuter).

En gratäng är ju en gratäng – inte speciellt snygg – så ni får helt enkelt lite på att det blir gott! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: