Äventyren,  Maten

Lite snowracer och broccoligratäng

Välkommen till Rävstigen 8b – vårt hem denna vecka. Vi ÄLSKAR det här stället redan och det är inte sista gången den här familjen åker till fjällen. Nu ska vi bara ta tag i det här med skidåkningen! (Men det får nog bli nästa år… )

collage1collage

Lite bilder, tyvärr en del i rätt dålig kvalité – glömde byta inställning (jävla skit), från dagen. Vi har haft en strålande första dag och Harry har stått för den första riktiga vurpan. Kolla kinden på sista bilden i bastun – han testade att hoppa med snowracer lite snyggt i första åket i morse och landade sisådär 1,5 meter nedanför med huvudet före. Hjälmen tog det värsta men han skrapade kinden i snön. Nu är den här lille killen en fighter av rang så han körde ett gäng krokodiltårar och sen var det bara på det igen. Killarna avslutade dagen i mitt sitt första besök i en bastu vilket båda gillade. Kul!

Vi har kollat de närmsta backarna men hittade till slut den bästa snowracerbacken hemma vid huset – ytterst smidigt! Hela eftermiddagen åkte vi där och sen åt vi middag i vår fina stuga. Jag och Fredrik lagade all mat hemma som vi nu har med oss i lådor som står ute i snön på balkongen. Så himla smidigt!! Varje dag tar vi bara fram en ny låda och får oss en god hemlagad middag – ikväll blev det en fruktansvärd god Kyckling och Broccoligratäng. Allt i samma måltid och bara slänga in i ugnen medan vi kunde lägga tiden på att spela spel.

500 g färsk eller fryst broccoli
1 grillad kyckling
2 ägg
3 dl riven ost
2 dl grädde
Salt och peppar
Paprikapulver och Chillipulver efter tycke och smak – vi gillar lite sting på maten men det går att utesluta såklart. 

Gör så här
Koka broccolin i 3-4 minuter. Låt därefter broccolin rinna av och lägg dem i en form med höga kanter. Rensa kycklingen och skär i bitar. Lägg även den i formen och blanda runt lite. Rör samman övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Ställ in din broccoligratäng  i ugnen på 225° tills osten fått en fin färg (10-15 minuter).

En gratäng är ju en gratäng – inte speciellt snygg – så ni får helt enkelt lite på att det blir gott! 🙂

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: