Livet

Nyårsafton

Hej 2015

Här är det luuuuugnt idag. Vilken kväll det blev igår. Harry kroknade på eftermiddagen och lagom till vi skulle äta middag (och han skulle lägga sig) blev det en kaskadspya rätt i hans säng. Ni som hänger med här inne, och känner mig, vet att kräk inte är min starka sida. Men! Det gick bra. Jag fixade det!

Våra gäster är härdade när det kommer till magsjuka och eftersom kräket befann sig på övervåningen och vi insåg att OM vi blivit smittade av Harry så var alla redan drabbade – så vi fortsatte kvällen. TACK och lov så sov Harry hela kvällen och tack vare hörselkåpor på så sov han även genom raketerna vid tolv-slaget. Idag är han pigg som en mört och sitter och äter lussebullar så det måste varit nåt han ätit eller så.

Men åter till kvällen – som i stort blev mycket lyckad!

nyår1

Så nedrigt att vädret blev sämre och sämre under kvällen – vid tolv var det disigt som aldrig förr och man såg knappt raketerna. Men men – nytt år blev det och det skålades in i finfin skumpa och kramar.

Måste ju lyfta fram fördrinken vi hade! Den heter Frozen ApplePie Martini och är en ny favorit. SÅ god! Recept kommer här!

Till 1 drink:
4 cl vodka
2 cl vaniljsockerlag *
3 cl färskpressad citron
4 cl äppeljuice
1 klyfta citron
1 tsk socker
1 tsk kanel

* Vaniljsockerlag: koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och 1/2 vaniljstång (både urskrapade frön och stång. Låt stå och svalna och sila den sedan. God i så många drinkar och helt underbar i denna!!

Fukta kanten på ett martiniglas med citronklyftan. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom. (Förberedes gärna en bra stund innan så det hinner stelna). Blanda ingredienserna till drinken i en shaker och fyll på med is. Skaka ordentligt så den blir isande kall. Häll upp i glaset och servera genast.

Recpetet hittade jag hos bästa Matplatsen.

Vi gjorde dock en rejäl tillbringare på en gång (tog allt gånger 6) så det räckte en stund! 🙂

nyår3

Harry hann vara med en liten stund på kvällen så några små smällare och tomtebloss hann han ”smälla”. Självklart skulle även pepparkakshusvagnen sprängas vilket visade sig svårare än vanligt. Fredrik och Rikard fick gnugga sina gemensamma och till slut såga sönder och bygga om några raketer för att få kärran att flyga i luften. (Inget att rekommendera men dessa herrar hade väldigt höga tankar om sin egen pyrotekniska förmåga)

Efter tolvslaget tömde vi det sista ur flaskorna och vips så var klockan 2.30. Många år sedan ett nyår blivit så sent och man känner helt klart av det idag. Hela familjen ligger i soffan och kollar på Ice Age. Mysigt och eftersom Harry dessutom mår bra känns livet riktigt fint! Välkommen 2015!

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: