Köket

Maten och Dukningen

nyår4 dukning

Kvällens dukning gick i guld, vitt, grått och svart. Jag skickade ner Fredrik till min favoritbutik för att köpa två nya ostronskålar (den djupa grå tallriken) kvällen före nyårsafton så jag fick tillräckligt antal. Älskar ju mitt porslin från Matues men det får bli en tallrik då och då eftersom prislappen är snudd på larvig. Men kolla så fina dom är!!!

Lite julgranskulor, paketsnöre, julgransjirlang och en ljusslinga med glitter så blev det riktigt fint!

Maten då – förrätten bestod av Rårakor med löjrom, gräddfil och rödlök. Enkelt och vansinnigt gott!

Till varmrätt åt vi det godaste kött jag ätit tror jag. Vi köpte en rejäl bit oxfilé hos Percys Kött och det var inte sista gången. Går inte att jämföra men något vi köpt tidigare. Potatisgratäng, rödvinssås, bea och varma grönsaker till blev precis så gott som man tänkt sig.

nyår2

Och så till sist flaggskeppet på denna middag (för min del i alla fall) – efterrätten!

Två dagars pysslande och fixande resulterade i Citronmousse i havreflarnskorg med socker dekorationer, en macron med smak av lime och granatäpple. En hit! Blev perfekt fräscht och krispigt som avslutning på en brakmiddag. Recept på desserten kommer i eget inlägg senare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: