Annes år

2014 på ett lite personligare plan

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 

Ja, verkligen! Att vi gifte oss och åkte på bröllopsresa är förstås det största men jag sökte och fick ett jobb jag aldrig varit i närheten av förut. På minussidan – Att Fredrik fick göra en hjärtkonvertering i Spanien medan jag satt hemma och oroade ihjäl mig.

Genomgick du någon stor förändring?

Jag gick ner 20 kilo till bröllopet. Tyvärr har jag varit mycket sjuk och haft en lite tuffare period nu under hösten så många kilon har dessvärre smugit sig tillbaka – Ska bort fort som attan nu i vår! Gick även hos en psykolog i början av året för att äntligen ta tag i den inre stress och fobi mot kräk jag har haft. Känner mig på riktigt som en annan människa när jag startar 2015.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Ja! Det har minsann fötts några sötfisar även detta år.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 

17:e maj när jag blev fru.

Dog någon som stod dig nära?

Nej, däremot i Fredriks familj tyvärr.

Vilka länder besökte du? 

Det blev två svängar till vackra Italien detta år. Annars håller vi ju oss mest i Sverige.

Bästa köpet? 

Nya husvagnen och våra vigselringar förstås. Sett till lite mindre prislappar har jag införskaffat ett par riktigt fina väskor!

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Hela bröllopet förstås men även mina egna framsteg att äntligen kunna stanna upp och vara glad här och nu, vara glad och känna mig lycklig för de små sakerna här i livet.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Träning och kvalitetstid för mig själv. Jag har lovat mig själv att stänga av TV:n och sluta oroa mig för om det är städat, tvättat och fixat och istället göra sånt jag mår bra av – läsa, sy, pyssla, baka och som sagt träna. Känner mig stel, svag och matt nu så det måste det bli ändring på.

Vad önskar du att du gjort mer?

Precis det som jag skrev i frågan ovan – gjort saker för mig själv. Träffat vissa vänner oftare.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig mig mindre för sånt som jag ändå inte kan påverka och inte ältat allt. (Dock just detta som jag träffade en psykolog för och som har blivit såååå mycket bättre). Och så var det ju det där med att bara slöa framför TV:n igen då…

Favoritprogram på TV? 

TV? Nej nej – här är det Netflix som gäller. Har dock tittat alldeles för mycket på just det under året. Bäst har helt klart varit Sons of Anarchy och Game of Thrones. Det enda jag sett på ”riktig” TV har varit bakprogram – bäst där är utan tvekan Julbak med Dessertmästarnajuryn.

Bästa boken du läste i år? 

Har ju tyvärr inte läst så mycket men har däremot lyssnat på en hel del bra böcker – bland annat alla Sandhamsmorden och Kepler. Ska dock avsluta mitt konto och istället börja läsa böcker igen.

Största musikaliska upptäckten? 

Nja, alltså musik är inget intresse direkt. Musiken som vi lyssnat mest på under året är soundtracket till Frost. Annars låter jag radion gå bara…

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Att jag satsade, vågade, fick och fixade att helt byta karriär och nu har ett jobb jag aldrig vågat drömma om tidigare.

Största framgång på det privata planet? 

Min viktminskning men framför allt min resa på det psykiska planet. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och även förändrat i princip hela mitt sätt att tänka kring vad som är viktigt, vad jag vill ha i livet och hur jag ska komma dit. Jag har hittat det där inre lugnet som jag letat efter så länge. Det känns fantastiskt!

Största misstaget? 

Att tro att när man är nära sitt mål så är resan klar – det är den inte. Fått erfara det både genom bakslag för mig psykiskt samt genom att kilona smög tillbaka när jag tappade fokus. Kommer inte hända igen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare!! – 2013 var inget vidare år för min del. Detta år har visserligen varit kämpigt men hela tiden till det bättre!

Vad spenderade du mest pengar på? BRÖLLOPET!

Något du önskade dig och fick? 

En stor sten på fingret och lyckan att få kalla mig fru. Jag fick ett nytt jobb och vi fick tag på precis rätt husvagn som vi sen fick en underbar sommar i.

Något du önskade dig och inte fick? 

Nja, egentligen inte när jag tänker efter. Skulle vara nya tapeter i vardagsrummet då kanske.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Firade från morgon till kväll med familjen, kollegorna på jobbet och vänner. Blev en super födelsedag trots ett rätt anonymt årtal.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Lite mindre sjukdomar och färre sjukhusbesök skulle suttit fint.

Vad fick dig att må bra? 

Att vara nära mina barn och min familj med bröllopet åter igen i topp, vara i husvagnen, beta av mål efter mål hos min psykolog och börja på mitt nya jobb.

De bästa nya människorna du träffade? 

Har varit dåligt med nya människor – har däremot tagit upp kontakten med gamla vänner som betytt massor för mig.

Mest stolt över? 

Min personliga resa som gjort mig till en bättre människa, fru och mamma.

Högsta önskan just nu? 

Att vi ska få vara friska, se och uppleva massor av roligt under 2015.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

Jag tänker lyssna ännu mer på mig själv och bry mig ännu mindre om vad alla andra tycker och gör. Jag tänker bli ännu bättre på att utgå från mig själv och agera utefter vad jag känner är rätt och viktigt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: