Livet,  Pyssel och Fix

När julafton är över

Åhh det är sånt antiklimax när julafton är över. Jag vet att det är massor av helgdagar kvar och vi har dessutom en semester att se fram emot men ändå… Julafton är ändå julafton. Men vilken dag och kväll vi hade! Hela familjen samlad för god lunch, Kalle och ett berg av klappar. Ungarna tindrade från början till slut och julklapparna var fantastiska! Det var en väääääldigt nöjd familj som kröp i säng efter ett par kvälls-skinkmackor framför TV:n till Tomten är far till alla barnen. Tack snälla alla ni som var här och firade med oss!

collage julafton

Ett par bilder från kvällen – Tomten kom såklart till Harrys stora glädje. Morfar var inte med på julafton (för första gången i mitt liv vilket kändes sjuuukt märkligt) för han låg hemma tokförkyld den stackaren. Förra året gissade Harry nästan på att tomten nog var morfar och i år när han inte ens var med kom tomten ändå!? (Extra tack till Johnny som gjorde en suverän insats som tomte).

Hela familjen på samma bild – händer inte ofta men det är kul när det händer!

Kalle på Jul är givet! Spelar ingen roll hur mycket man säger att man inte bryr sig – man tittar ändå och det är lika mysigt varje år!

Vi smygstartade med julklappar redan på morgonen för att minska lite på trycket på kvällen. Haha – det hjälpte inte. Det var MASSOR med klappar ändå. Härliga tider! ÄLSKAR när alla samlas kring granen. Återigen, spelar ingen roll hur mycket alla säger att man inte ska ha julklappar och att det bara är besvärligt. När det väl kommer till kritan är alla lika barnsligt förtjusta i klappar.

Och så maten då – mängder av mat förstås. Vi försökte göra det mesta själva. Alla sillar, hemtrillade köttbullar, Kattis hade med sig egengravad lax och Mammas Janssons frestelse. Jag gjorde en suveränt god sallad med västerbottenost och granatäpple – recept från Ernst och sen såklart alla klassiker som ostar, ägghalvor, julbröd, julskinka och stark senap. Mums! Jag kommer kunna äta rester i flera dagar vilket är fantastiskt! GOTT!!

julmaten

Kommentera

%d bloggare gillar detta: