Bananmuffins – Godaste någonsin!
Det händer inte mycket här – ligger hemma sjuk. Det är synd som sjutton om mig ifall någon undrar. Som tur är kan jag ligga i soffan och mumsa i mig de godaste muffinsarna jag någonsin bakat. Jag och Harry bakade dessa för ett tag sen men receptet har inte kommit upp här. De här muffinsarna är larvigt goda och ljuvliga såhär i höstmörkret.
Recept till 12 muffins.
2 ägg
150 g råsocker strö
1 tsk vaniljsocker
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
125 rumsvarmt smör
4 mogna bananer
Kokos till topping
Sätt ugnen på 175 grader varmluft
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Gärna i maskin.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.
Mosa två!! bananer i en tredje.
Blanda i den ”torra” bunken i äggsmeten, sedan smöret och till sist bananmos.
Det blir en rätt stabbig smet så det är enklare att spritsa i formarna. Jag hade slut på spritsar så det fick bli en vanlig plastpåse med ett avklippt hörn. Funkar utmärkt.
Skiva de sista två bananerna och stick ner två skivor i varje muffins. Strö över kokosflingor. Grädda i ca 20 minuter tills muffinsarna har fått fin färg och är torra igenom.
Sen är det bara att hälla upp ett glas kall mjölk och hugga in!
Dessa muffins behöver ingen frosting men om man nu vill gå all in skulle jag satsa på en syrlig frosting gjord med Philadelphiaost.