Maten

Kamben

Men sååå god middag ikväll! Jag hittade ett gäng kamben i frysen här om dagen. Ikväll åkte de in i ugnen! De ska ju egentligen grillas men nöden har ingen lag.

IMG_7965.JPG

Det här är enklaste möjligt att göra!

Lägg kambenen på bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop:
3 msk Kinesisk Soya
2 msk honung
1 krm kanel
1 tsk grillkrydda
1 droppe smoke essens (kan uteslutas)

Pensla köttet noga med marinaden och ställ in långt ner i ugnen i ca 20 min. Vänd på kambenen och pensla igen – låt stå i ugnen ytterligare ca 20 min.

IMG_7966.JPG

Dela mellan benen och servera sallad och kall sås, typ Bea eller Aioli till. Och ät för Guds skull med händerna – att äta detta med kniv och gaffel är för mesar 🙂

IMG_7967.JPG

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: