Maten

LCHF toast och plättar

LCHF är smidigt – samma recept blev toast till oss vuxna och vaniljplättar med bär till barnen. Receptet är dessutom snabbt nog för att sno ihop till frukost!

Till 2 toastar och 6 plättar

4 ägg
400 gram keso
3 msk fiberhusk
Lite salt
Vaniljpulver

Kör ägg, keso och fiberhusk i matberedare till en slät smet. Dela smeten på hälften och häll i 0,5 krm vaniljpulver i ena halvan och en gnutta salt i andra halvan.

Stek 4 toastar i en stekpanna och 6 mindre plättar i en annan. Stek på låg värme (det tar en stund på varje sida) och ha rejält med fett (jag använde kokosfett).

IMG_7952.JPG

Lägg ost, skinka och tomat på två av toastarna medan de ligger kvar i pannan. När osten smält lägger du på den andra toasten.

Barnens plättar serveras med sylt och bär. Hann inte få en bild på dom – småfötterna var rejält hungriga så dom var borta innan jag fick fram kameran.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: