Livet

Sjuklig och gammalt hantverk

Blä! Är sjuk och eländig. Fick trots allt ihop några timmar på jobbet innan jag fick ge mig. På eftermiddagen var Vi på ett läkarbesök med Harrys hosta – fick glada besked och det verkar som om vi vunnit över höst/vinter/förkylningsastman i år också. En rätt sjukdomlig dag med andra ord…

Nu till något mysigare – i går var vi på besök på Hersby hembygdsgård. Vi kikade på gammalt hantverk, kollade urgamla byggnader och åt korv. Förstås.

IMG_7937.JPG
IMG_7935.JPG

Killarna var mäkta imponerade över smeden som hamrade på det glödheta järnet. (Parallellen till Hicke i draktränaren var solklar).

IMG_7944.JPG
IMG_7939.JPG
IMG_7942.JPG
IMG_7938.JPG

I snickarboa fick man snickra – och där minsann ställde mormor ifrån sig handväskan och högg tag i både hammare och såg!! Viktor byggde ett flygplan och Harry (som inte kunde bestämma sig) byggde en flygbil!

IMG_7946.JPG

Det var en himla mysig eftermiddag. Tycker det är kul att ungarna får se lite av gamla metoder och hantverk. Det är väl tyvärr inte många år till sånt här finns – de som kan och håller till i dessa lokaler är ju gamla som gatan och jag tror tyvärr inte tillväxten i de här hembygdsföreningarna är de bästa. Just mina ungar har det förspänt på den här fronten – dom får ju hänga med morfar på landet som kan och gör typ allt själv. Det är en av de saker jag är allra mest tacksam över – att vi har landet och är där så mycket med mina föräldrar. Både Viktor och Harry kommer ha samma fantastiska minnen från somrar med smultron och nyrökt abborre med mormor och morfar som jag har. Det är ovärderligt! ❤️

Kommentera

%d bloggare gillar detta: