Maten

Majonnäs till…. Det mesta!

Göra egen dressing, aioli och majonnäs är både enkelt och blir vansinnigt gott! Vi som dessutom äter efter LCHF äter ju en del feta såser och många man köper innehåller mängder av konstiga E-ämnen och socker. Gör man sin egen är det endast bra råvaror och den enda skillnaden till det sämre är då möjligtvis att hållbarheten är kort. Men vad gör det? Det är ju så mycket godare så burken hinner ändå ta slut.

IMG_0054.PNG

Göra denna majonnäs tar ungefär 3 minuter och kan sen användas till massor – grillat, kyckling (som vi hade idag), räkor eller fisk. Smarrr!

Detta behövs:

Stavmixer

2 dl neutral olja (inte oliv – det gör majonnäsen grön och den får en trist bismak)
1 ägg
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk Sambal Oelek (kan uteslutas)

Salt och peppar
1-3 tsk curry beroende på smak (jag använder ca 2)

Blanda alla ingredienser utom kryddor i en hög tillbringare och kör med stavmixer tills du får en jämn fin majonnäs. Smaka av med salt, peppar och curry. Häll upp i en fin burk och förvara i kylen.

receptet tror jag från början kommer från Åse och hennes finfina blogg 56kg.se

IMG_0053.PNG

Ikväll hade vi denna majonnäs till kycklingburgare med sötpotatis-chips. Såå gott!

IMG_0055.PNG

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: