Maten

Laxrullar med pepparrot

Igår kväll kollade vi på alldeles för många avsnitt av Game of Thrones (det blev på tok för sent). Till fredagsmys gjorde jag laxrullar med pepparrot och sesamfrön. Barnsligt gott!

IMG_7889.PNG

Kanske inte de snyggaste skapelserna jag gjort – tog bara 100 gram lax eftersom det bara var jag och Fredrik. Dubblat mängden i receptet så det blir lättare att göra en snygg rulle.

Receptet (med lite modifikation) kommer från underbara bloggen 56kilo

200 g kallrökt lax
1 burk färskost pepparrot
2-3 msk créme fraishe
0,5 finhackad röd lök
Salt och peppar
Ruccola
Sesamfrön att rulla i

IMG_7888.PNG

Gör så här:
Lägg ut all lax på plastfolie. Rör ihop ost, créme fraishe, lök. Smaka av med salt och peppar.
Bred röran på laxen.
Lägg på ruccola.
Rulla ihop allt till en rulle och rulla alltihop i sesamfrön.
Skär rullen i skivor.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: