Baka

Kokostoppar LCHF

Fick lite bakryck här på kvällskvisten och svängde ihop kokostoppar i LCHF-tappning. Vi kör LCHF rätt strikt nu igen sen en vecka tillbaka ungefär. Mår ju så mycket bättre av att skippa all pasta, bröd och potatis. Och jag som återigen är fast i godisträsket får ovärderlig hjälp av att äta den här maten – sötsuget minskar REJÄLT! Har fortfarande ett litet gäng kilo kvar till målvikten jag strävar efter och nu är det dags!

Foto 2014-10-30 20 06 40

Men! Fika måste man få göra ändå. Så till helgen ska vi mumsa i oss dessa godbitar. Jag har faktiskt inte smakat själv än för Fredrik och hans kusin har varit försökskaniner. När Gabbe satt i soffan med två i handen samtidigt konstaterade jag att receptet utan tvekan går att publicera. 🙂

Tyvärr är det bara mobilbilder denna gång men bättre än inget!

Till ca 15 kokostoppar
Sätt ugnen på 175 grader

2 ägg
60 gram smör
200 gram kokosflingor
1 msk vispgrädde
0,5 tsk (kanske till och med lite mindre) vanlijpulver
0,5 tsk dadelsirap (eller annan sötning)

Smält smöret. Vispa ihop ägg, grädde, dadelsirap och vaniljpulver. Häll i smöret och kokosflingorna och rör ihop till en smet. Klicka eller forma toppar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda i ca 15 minuter till topparna får fin färg. Låt svalna helt.

Foto 2014-10-30 18 59 10

Lycka att min butik äntligen tagit in ekologisk choklad. Jag köper vanligtvis choklad av en tjej här i väsby som jobbar med choklad men när den är slut och man får spontan-bak-panik är det skönt att det ÄNTLIGEN finns nått vettigt att få tag på. Önskar ju ännu hellre min favvo från Lindt men denna är riktigt bra och har god smak. Att den är EKO är ju såklart pricken över i:et. Smält chokladen i vattenbad eller i micron (var noga med att inte köra micron mer än 20 sek åt gången och rör noga mellan varje gång). Doppa dina kokostoppar i chokladen och låt stelna på bakplåtspappret igen.

Foto 2014-10-30 19 02 33

Så här snygga blir dom när dom är klara – eller ja, rätt ok i alla fall. Som vanligt blir det inte precis som det ”ska vara” när man bakar LCHF. Men som sagt – dessa fick tummen upp av en oinvigd och det är alltid bra betyg i detta sammanhang!

Foto 2014-10-30 20 06 34

Kommentera

%d bloggare gillar detta: