Hus och Hem,  Pyssel och Fix

Lite nytt och lite flyttat

Vardagsrummet har fått sig en mycket välbehövlig uppfräschning. Varför är det så att man får inredningsnojja så fort det börjar bli höst? När man varit ute en hel sommar och sedan kryper in såhär i September vill man (eller i alla fall jag) göra om, möblera om, piffa och fixa. Jag har gått loss på hela huset i år och det går fint utan att man måste lägga ut en halv förmögenhet. Flytta möbler, tavlor, gardiner och piff från ett rum till ett annat så har man plötsligt ett ”nytt” hus utan att det kostat en krona. Riiiiktigt så billigt har jag inte kommit undan – några småsaker har shoppats. Typ en ny soffgrupp bara. Men! Eftersom jag både sålt allt det gamla och dessutom köpt det nya på allas vårt älskade blocket så blev slutsumman för den nya soffgruppen….. Tada! 0 svenska riksdaler. Det gick på ett ut.

Ny är lampan på skänken som jag bloggade om i förra veckan (ÄLSKAR den!!!) samt spegeln ovanför. Lampan fanns en kort stund på Lagerhaus och spegeln kommer från Mio. En annan liten lampa som fått flytta in är från Hemtex. Även den i koppar med dessa stora helt underbara lampor från Claes Ohlson.

page1

 

Mattor tycker jag är himla svårt. Dom är aldrig i rätt mått, rätt längd på ryan eller i rätt material. Denna är inte heller heeeeelt perfekt men jag ville ha en svart/vit eller grå/vit med ett tydligt grafiskt mönster och som inte hade långa fransar (med tanke på kakelugnen bland annat). Denna från IKEA klarar testet när det kommer till färg och mönster men är öglelugg vilket jag egentligen inte alls ville ha. Den fick dock komma med hem ändå eftersom den är från IKEA och priset fick avgöra. När man har både småskitar, katter och den där fördömda kakelugnen igen är det inte rimligt att lägga tusentals kronor på en matta. På det stora hela är jag ändå nöjd!

page2

 

Sofforna är från Mio (eller Bromma för vår del) och är kanon! Så fina. Dom har stått i ett ”finrum” och är fasen knappt använda. 4000 kr istället för 16000 kr. Finns  ingen anledning att köpa saker till fullpris. Jag hävdar det med bestämdhet. Kan man köpa beggat – gör det. Numera går allt att hitta till suveräna priser eftersom folk gör om hemma hela tiden och säljer ALLT för en struntsumma mot nypris.

Vill man inte köpa alls (eller återigen inte hittar det man letar efter) gör man om något man har. Lackbordet stod tidigare på övervåningen och har fått genomlida allt från hockeyspel, briojärnvägar och annat. Nu när soffgruppen är helt annorlunda behövde jag ett vitt rektangulärt soffbord. Kikade runt och hittade inget jag gillade alls. Till slut insåg jag att Lack-bordet från IKEA var helt ok i storlek. Och då slog det mig – jag har ju ett på övervåningen! Sagt och gjort – bara att byta! Bordskivan var ju däremot inte så kul så det fick bli en omgång med dekorplast. Nu när jag har det där marmorbordet (i dess fuskigaste form dock) vet jag vad jag letar efter. Typ detta bord fast med en marmor eller betongskiva. Lova hojta till om du vet vart det finns nåt snyggt! Tills vidare får detta hemmabygge vara kvar.

page3

 

Ett par kuddar och nya gardiner samt några nya ljuslyktor (man behöver ALLTID nya ljuslyktor) senare är vardagsrummet i princip helt utbytt. Nu är jag redo för höst! Det finns lite småsaker till som ska fixas – en ny TV-lösning till exempel – men det får bli lite allt eftersom. Jag ska ge mig på att måla om ett bord också när jag får lite tid. Man måste ju ha nåt att göra!

En kommentar

  • Popprinsessan

    Här är det dags att ta tag i L:s rum, har köpt färg men ska bara få till tiden att måla om också. Vill måla innan jag ger mig ut och shoppar nytt så att det inte blir knas med färgen.
    Men visst är det härligt att boa lite nu när det är mörkt ute!
    Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: