Banankaka med choklad LCHF

IMG_1953

Så blev det då dags att göra något åt alla gamla mjuka bananer hemma. Eftersom vi numera inte äter så mycket frukt har det blivit en klase över i kylen. Nu är ju banan egentligen inte ok enligt LCHF men va fasen – nåt gott ska man unna sig och är det lite banan som är ”att unna” sig så godkänns det mer än väl.

Den här kakan blev faktiskt riktigt bra! Saftig och söt utan annan sötning tack vare sötman i bananen. Testa!

Till en liten långpanna.

3 riktigt mogna bananer (går nog att klämma i 4 också)
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1½ dl vispgrädde
125 gram rumsvarmt smör
2 ägg
1½ dl chokladpluppar (eller hackad choklad) 70% kakao

Ugnen på 200 grader varmluft.
Blanda mjöler, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Mosa bananerna i en annan bunke. Vispa ägg och smöret i en tredje. Tillsätt grädden i äggsmöret och sikta till sist mjölblandningen. Vispa ordentligt och låt stå ett par minuter. Blanda i bananmos och choklad.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 30 minuter tills kakan fått fin färg och så torr att det inte fastnar något på en provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs i fyrkanter.

IMG_1932

IMG_1934

IMG_1954

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s