Maten

Ugnspannkaka LCHF

IMG_7130.JPG
Inte världens roligaste bilder men en väldans god ugnspannkaka!!

Vi åt 3 vuxna och ett barn men det var på håret att det räckte. Jag skulle dubbla receptet för en hungrig familj på 4.

1 liten burk keso
1 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
2 msk fiberhusk
4 ägg
1-2 paket bacon (beroende på hur mycket man gillar det. Går säkert att göra utan bacon helt och ha lite salt i smeten bara)

IMG_7131-0.JPG

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek bacon knaprigt och ställ åt sidan.
Vispa ägg, keso, grädde och mjölk i en blender (för att mixa keson. Går bra med vanlig elvisp men då blir kesoklumparna kvar).
Tillsätt fiberhusk och låt stå 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform och häll i all bacon. Häll över smeten och grädda i ca 25-30 minuter. (Blir pannkakan för mörk – lägg över folie)
Servera med rårörda lingon (eller sylt om man inte är så hård på LCHF)

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: