Maten

Ugnspannkaka LCHF

IMG_7130.JPG
Inte världens roligaste bilder men en väldans god ugnspannkaka!!

Vi åt 3 vuxna och ett barn men det var på håret att det räckte. Jag skulle dubbla receptet för en hungrig familj på 4.

1 liten burk keso
1 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
2 msk fiberhusk
4 ägg
1-2 paket bacon (beroende på hur mycket man gillar det. Går säkert att göra utan bacon helt och ha lite salt i smeten bara)

IMG_7131-0.JPG

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek bacon knaprigt och ställ åt sidan.
Vispa ägg, keso, grädde och mjölk i en blender (för att mixa keson. Går bra med vanlig elvisp men då blir kesoklumparna kvar).
Tillsätt fiberhusk och låt stå 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform och häll i all bacon. Häll över smeten och grädda i ca 25-30 minuter. (Blir pannkakan för mörk – lägg över folie)
Servera med rårörda lingon (eller sylt om man inte är så hård på LCHF)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: